top of page

Homeopathie

Wat is klassieke homeopathie?

Ons lichaam zit prachtig in elkaar. Ieder mens heeft van nature een zelfherstellend vermogen. Denk bijvoorbeeld aan het genezen van een wond. Bij klachten is het zelfherstellend vermogen ontregeld en heeft het lichaam hulp nodig om weer in balans te komen.

 

Klassieke homeopathie is een natuurlijke geneeswijze om de levenskracht van het lichaam te stimuleren teneinde de ziekte duurzaam, snel en zachtzinnig te behandelen. Het is een geneeswijze die werd ontwikkeld door de beroemde Duitse arts Dr. Samuel Hahnemann (1755-1843) en in deze tijd nog steeds met succes wordt toegepast. Dus klassiek wil zeggen dat ik werk volgens de richtlijnen van
Dr. Samuel Hahnemann.

Waarom homeopathie?

Homeopathie heeft als enige doel om iemand op een natuurlijke manier te behandelen en de gezondheid te vergroten.

 

Het uitgangspunt is behandelen op een holistische manier, waarbij de gezondheid zich positief ontwikkelt op zowel mentaal, emotioneel als fysiek niveau. Denk hierbij aan; het vergroten van het gevoel van welbevinden, de persoon krijgt meer energie, voelt zich sterker bij tegenslagen en de weerstand wordt verhoogd, maar ook pijnbestrijding en het oplossen van fysieke klachten. Natuurlijk zijn ziekten en ongelukken niet uit te sluiten, maar homeopathie kan bijdragen aan preventie en een sneller herstel.

 

Homeopathie  is een van de weinige disciplines, die in staat is om naar het geheel te kijken, dit te analyseren om vervolgens naar de kern van het probleem te gaan. Hierbij wordt gezocht naar de rode draad in de beleving van de persoon.

 

Omdat met natuurlijke stoffen wordt gewerkt is er, bij goed gebruik, geen sprake van bijwerkingen. Met homeopathische geneesmiddelen kan met inname gestopt worden zodra de klachten verdwenen zijn.

 

Bij acute klachten kan een homeopathisch geneesmiddel direct een waarneembaar effect geven. Denk hierbij aan oorontstekingen, sportblessures en klachten na een val of ongeluk.

 

In het bijzonder als het gaat om chronische aandoeningen (ziekten waarvan men al langer last heeft) bestaat de kans dat het lichaam zich niet meer tegen de ziekte verzet. Het lichaam kan de ziekte niet meer uit zichzelf herstellen en probeert met de klacht te leven.

 

Bij het juiste homeopathische middel krijgt het lichaam een natuurlijke prikkel om de ziekte zelf aan te pakken en wordt het afweersysteem weer actief. Het organisme krijgt als het ware een duwtje in de goede richting, waarna de gezondheid vergroot wordt en doorzet tot de klacht verdwenen of sterk verbeterd is.  

Eigenlijk elke gezondheidsklacht kan met homeopathie behandeld worden.

bottom of page