top of page

Lezingen

Waarom deze lezingen?

Tijdens mijn opleiding bij Hogeschool voor Natuurgeneeswijzen in Arnhem heb ik veel geleerd over anatomie, fysiologie en pathologie. Ik had daarvoor geen idee wat er allemaal kan mis gaan in een menselijk lichaam. Door deze kennis heb ik nog meer respect gekregen voor een goede gezondheid, omdat al deze ingewikkelde systemen dan goed op elkaar zijn afgestemd en in balans zijn. Het is toch heerlijk dat je niet beperkt wordt in je vrijheid en alles kunt doen waarvoor je kiest als je gezond bent?

Tot er iets gebeurt en je lichaam uit balans is. Dit beperkt je vrijheid en komt meestal nooit uit met de plannen die je hebt in je leven. Gelukkig zijn er veel oplossingen om je gezondheid te verbeteren. Tijdens de opleiding heb ik (naast de specialisatie tot Klassiek Homeopaat) geleerd dat er veel tips te geven zijn voor lichte ongemakken. Deze tips waren vroeger bekend en zijn gedeeltelijk weer vergeten. Toch is het fijn dat je zelf iets kunt doen aan deze klachten. De tips die ik geleerd heb wil ik gaan delen met geïnteresseerden die preventief en op een natuurlijke manier hun gezondheid willen verbeteren.

Tijdens een eerdere opleiding heb ik marketing gestudeerd en tijdens verschillende banen heb ik veel ervaring opgedaan over hoe je naar vraag en aanbod kijkt. Omdat ik geloof in het adagium “delen is vermenigvuldigen” heb ik de informatie avonden “Hoe verbeter ik mijn gezondheid?” bedacht. In deze avonden wil ik per thema informatie geven over hoe je zelf je gezondheid kunt verbeteren en welke mogelijkheden daarvoor zijn. Indien u met deze tips niet verder komt, verwijs ik u door naar een huisarts of natuurgeneeskundige, acupuncturist of homeopaat die u klachten op een dieper niveau kunnen aanpakken.

Programma

De lezingen gaan over:


Kinderen en Gezondheid

15 mei 2022

Locatie De Stulp in Asten

Gezondheidsmarkt van SVP Gezondheid

HOE VERBETER IK MIJN GEZONDHEID?

en hebben elke avond een speciaal thema.

Inloop 19.30 uur
Aanvang: 20.00 uur

Entree: gratis voor lezing 19 april 2018
Locatie: GOED
Ommelseweg 55
Asten 

Op dinsdag 27 september 2016 het thema; “EHBO en acute klachten”. Want je kunt veel zelf doen om je gezondheid te verbeteren bij klachten na vallen en stoten, bij wonden. Maar ook bij acute klachten als verkoudheid, griep, koorts, keelpijn, hoofdpijn, ontstekingen, buikklachten etc.
Eerste lezing door Ellen Berkvens en de tweede lezing wordt gegeven door Anja Ketelaars van De Kiem in Asten.

Op dinsdag 25 oktober 2016 het thema; “Hoe ga je om met verlies van energie na de diagnose borstkanker?” Wat kun je nog meer doen om je  gezondheid te verbeteren en je energie te vergroten, aanvullend aan de reguliere behandelingen?
Eerste lezing door Ellen Berkvens en de tweede lezing wordt gegeven door Noelle Loomans van Amiant beeldende therapie.

Op dinsdag 29 november2016 het thema; “Wat te doen bij somberheid en (winter) depressie?” En wat je vooraf kunt doen om dit zoveel mogelijk te voorkomen.
Eerste lezing door Ellen Berkvens en de tweede lezing wordt gegeven door Ton Macor (Psychiater) van Psoas.

Op dinsdag 31 januari 2017 het thema; “Vrouwenongemakken en voeding.” Wat je vooraf kunt doen om dit zoveel mogelijk te voorkomen en wat je kunt doen als je klachten hebt. Denk aan menstruatie- zwangerschap- en overgangsongemakken. Maar ook; kinderwens en het lukt niet, problemen bij bevallingen en blaas en baarmoederverzakkingen. En hoe haal je het beste uit jezelf met de juiste voeding.
Eerste lezing door Ellen Berkvens en de tweede lezing wordt gegeven door Nicole van de Vijfeijke van Gewichtsconsulente 

Asten. 

Op dinsdag 30 mei en 20 juni 2017 het thema; “Voeding, spijsverteringsklachten en welvaartsziekten.” En wat je vooraf kunt doen om dit zoveel mogelijk te voorkomen. 
Eerste lezing door Ellen Berkvens en de tweede lezing wordt gegeven door Marijn van Meel van DE DIËTISTENPRAKTIJK.

 

Op donderdag 19 april 2018 het thema; “Stress under control & beschermd tegen burn-out". De lezing wordt gegeven door Ellen Berkvens en Ingrid Druyts van ID-Counseling, praktijk voor persoonlijk groei.

Extra Info

Tijdens deze avonden krijg je informatie over verschillende mogelijkheden, natuurgeneeskundige tips, gratis koffie/thee en een leuke attentie. Interesse? Dan graag vooraf aanmelden bij info@homeopathieberkvens.nl of bellen op
06-3978 0741.

Ik ben nog nieuwe thema avonden aan het voorbereiden en denk aan informatie avonden over kinderziektes, problemen bij zwanger worden/zwangerschap/ bevalling, overgangsklachten, huidklachten, angsten en depressies. Zo zijn er verschillende thema’s te bedenken waarover de pathologie kan worden uitgelegd en gesproken kan worden over verschillenden oplossingen. Mocht u over een bepaald thema een lezing willen horen, dan kan ik dat in mijn voorbereidingen meenemen. Als u ideeën heeft dan graag mij hierover mailen of bellen.

bottom of page